onsdag 30 maj 2012

Hjälp, allt växer mig över huvudet!

Sedan våren kom till trädgården har det bara varit för mycket med jobb, familj, trädgård och husbygget på Öland. Nu har jag massor att ta igen här på bloggen, det får bli en sak i taget.
Jag har varit på Öland och sått ängsfrön på halva tomten, den halva som var klar. Har ingen aning om hur det har gått eftersom vi inte åkte dit som planerat på Kristi Himmelsfärd. Har det regnat? Har fröna gott? Det blir en orolig ankomst nästa gång vi kommer dit när jag får se resultatet.

Och eftersom vi inte åkte till Öland på KH så håller mina plantor med färgglada grönsaker på att växa mig över huvudet. De borde nu vara planterade på Öland i en bädd med en snygg svartmålad träram. Iställer håller de lila sockerärtorna och bönorna på att växa ut genom vädringsluckorna på växthuset (inte från golvet, de står på en hylla). Kanske var det lite överambitiöst att tro att jag skulle kunna genomföra detta redan år ett. Men jag var så sugen!!!


Därför har jag idag inlett en liten alternativ plan och sått sallad i en fyrkantig korg. Tänker att den kan jag ta med till Öland! Örter i kruka har jag också som jag kan ta med. Om det inte blir något av ärtorna och bönorna får jag trösta mig med detta.