torsdag 8 december 2011

Det går att ändra på ritningen

Ägarna till det gula huset som visade sig vara ett Dalarö 78 i grunden, hade gjort flera smarta ändringar på huset. Jag och min man hade nog inte riktigt tänkt på att vi skulle kunna göra ändringar på ritningarna vi tittade på. Vi är glada att någon annan hade insett det.

Vi bestämde oss för att göra som de och förlänga huset i båda ändarna med 1,2 meter och låta ett sovrum och badrummet byta plats. Utbyggnaden kostar 54500 kronor eller 3400 per kvm och gör att huset får en boyta på 85 kvm istället för knappt 70 kvm.

Nu när vi hade kommit igång med att ändra på ritningen kom vi även på några egna ändringar. Förlängningen av badrummet bestämde vi oss att använda till ytterligare en toalett, med ingång utifrån, mitt emot gästhuset. I gästhuset finns nämligen ingen toalett, bara ett badrum. När huset är klart får de som bor i gästhuset bara 5-6 meter till toan.

Förlängningen av huset i andra ändan med 1,2 m bestämmer vi oss till slut för att dela lika mellan storstuga och sovrum. Det kostar cirka 2600 kr extra eftersom takbalkarna måste uppgraderas, men vi bedömer att det är värt det. Det är i storstugan folk kommer att vara. Nu blir både de två små sovrummen lite större och storstugan större.

Vi byter så att glasrutorna går ända ner i golvet på de två fönstren och dörren mot altanen som sitter emellan dem. Det kostar 8000 kronor extra. Vi skaffar oss också ett öppningsbart fönster i sovrummet (utöver altandörren som finns där).

Och en bakmaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar