torsdag 8 december 2011

Vi behöver ett nytt hus

Vi gjorde vårt bästa för att vara sansade och ta det lugnt första sommaren med fritidshuset, ”vi provar första året och ser om det passar oss att ha en sommarstuga”. Det gick dock inte länge innan vi började drömma och fundera på hur vi skulle vilja ha det. Problemen med huvudstugan var

1 Köket var mikroskopiskt. Matlagningen byggde helt på att den förbereddes ute, gärna under gemensamma former, och helst grillades. Med tanke på den svenska sommarens nyckfulla väder var detta inte optimalt. Att stå med grillen under markisen i spöregn är på sin höjd kul en gång.

2 Trångt - Även om båda husen var välplanerade, var det ”stora” huset väldigt litet så snart det var dåligt väder och alla skulle trängas inomhus.

3 Ej vinterbonat – Husen var riktiga sommarstugor och inte isolerade så att vi skulle kunna vara där på höstlov, eller mitt i vintern.

Vi kände att vi ville ha ett hus som vi kunde åka till när som helst på året och ha det mysigt, oberoende av vädret. Gärna med plats för braskamin. Om utgångspunkten var att vi kanske skulle vara i stugan 3 veckor på sommaren, ville vi kunna vara där andra tider på året, som under påsk- eller höstlov.

Snart satt vi vid datorn och googlade runt på olika husföretag och kollade planlösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar